Ankara'da 'susmayacağız' eylemi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Mart 2011 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve çeşitli sivil toplum örgütleri "Susmayacağız" adı altında İstanbul ve İzmir ile eş zamanlı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Ankara Kolej Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, "Susmayacağız" pankartı açtı. Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatarak Kızılay'a doğru yürüyüşe geçen grup, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Tayyip sonun Mübarek olsun" , "Özgür basın susturulamaz", şeklinde slogan attı.

Sakarya Caddesine kadar sloganlarla yürüyen grup adına basın ortak basın açıklamasını okuyan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, "Sisteme muhalif olan ve halktan yana yayın yapan devrimci, yurtsever ve sosyalist basın helikopterli baskınlarla cezalarla susturulmaya çalışılırken, şimdi de AKP'nin düzeni ve cemaatini eleştiren gazeteciler, ?terörist' ilan edilerek gözaltına alınmaktadır. AKP'ye karşı olan herkes ?Ergenekoncu' ilan edilerek, aslında gerçek ?Ergenekon'u aklamaya, ilgisi olmayanları da itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşım, ifade ve düşünce özgürlüğünü hedef almaktadır. On binlerce Alevi yurttaşın bir araya gelip seslendirdiği ?eşit yurttaşlık' taleplerine kulaklarını tıkayan AKP, Alevisiz Alevi çalıştayları ile Aleviliği kendi fikri içerisine çekmeye çalışmaktadır," dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber